Konfirmant 2020- Mange gode grunner til å velge kirkelig konfirmasjon!

22.03.2019

Konfirmant 2020- Mange gode grunner til å velge kirkelig konfirmasjon!

Det finnes mange gode grunner til å velge kirkelig konfirmasjon. Godt fellesskap, undervisning som skaper ettertanke og en høyttidelig ramme for festen med familie, er noen av dem. Nysgjerrig? Les mer!

"Jeg likte fellesskapet og stemningen på sommerleiren". "Jeg har skjønt mer og tror mer på kristendommen". "Ser på Gud og jorden med et annet syn".

Dette er noen av kommentarene som kom fram etter fjorårets sommerleirevaluering. Haslum menighet får gode score i både evalueringer og brukerundersøkelser fra konfirmanter og foresatte. Ungdommene framholder det gode fellesskapet på leir, men de sier også at undervisningen holder høy kvalitet. Foresatte gir ros for en høyttidelig og flott konfirmasjonsgudstjeneste i kirken.

Konfirmasjonstiden i kirken er ikke bare for deg som tror. Å være konfirmant i kirken er like mye for deg som tviler eller bare er nysgjerrig.
I konfirmasjonstiden får du muligheten til å utforske mange viktige spørsmål sammen med andre. Som konfirmant får du lære mer om Gud og deg selv.

Her er ti gode grunner som konfirmanter har gitt oss, for å velge kirkelig konfirmasjon:

1.

Du blir kjent med nye mennesker. Du har det morsomt sammen med andre. Særlig på leir eller week-end er det mange som får nye venner.

2.

Det er gøy med en konfirmasjonsdag som bare er din. En dag som ikke er bursdag, men en helt spesiell dag hvor alt er for deg.

3.

Konfirmasjonstiden gjør deg flinkere sosialt. Du blir bedre til å være sammen med andre mennesker i løpet av en konfirmasjonsleir, der du bor sammen med mange nye mennesker.

4.

Du lærer hvordan de kristne verdiene tilsier at du skal være mot andre mennesker.

5.

Konfirmasjonsdagen er en fin anledning for familie fra fjern og nær, som kanskje ikke møtes så ofte, til å være sammen.

6.

Du får høre utrolig mye fint om deg selv i talene som holdes i konfirmasjonsselskapet, ting man vanligvis ikke sier til hverandre.

7.

Du lærer mye om ting du ikke har tenkt på før, og mye om ting du har tenkt på før også.

8.

Du får et nærere forhold til kristendommen. Det blir ikke bare en av religionene du hører om på skolen.

9.

Velger du å bli konfirmert i kirken, lærer du mye av det samme som du lærer om ved humanetisk konfirmasjon – men i tillegg lærer du om de kristne verdiene og kristendommen.

10.

Du får lære mer om kristen tro, og så kan du bli døpt i løpet av konfirmasjonstiden om du ikke er døpt fra før.

Påmeldingen åpner 1. mai!