Dåp i Haslum kirke


Dåpen er en gave fra Gud.
Det er ikke lett å forstå dåpen, men den er enkel å utføre. Vi øser vann over barnets hode, og sier hva dåpen betyr. Vann er livgivende, og vann renser. Slik er vannet er et konkret tegn på Guds omsorg. To navn blir nevnt: barnets navn og Guds navn. Den døpte og Gud hører sammen. Her og nå – og for evigheten.

 

For mange er det å døpe barnet sitt en selvfølge, det er tradisjon og en god måte å feire det nye livet på.
I dåpen tar Gud imot oss akkurat så enestående og sårbare som et nyfødt barn er. I dåpen blir vi født på ny, og får del i et større fellesskap med alle døpte - den universelle kirken. Dåpen betyr også medlemskap i Den norske kirke.

I Haslum kirke er det dåp de fleste søndager kl. 11.00. I tillegg har vi egne dåpsgudstjenester 3 ganger per semester. Mange ønsker å døpe barna sine i Haslum kirke, og det er veldig hyggelig! Det kan imidlertid bety at dagen dere ønsker dere ikke er ledig, og at det derfor er lurt å planlegge i god tid. 

Alle som bor i Haslum sokn har prioritet. Ta derfor kontakt med den lokale menigheten for å avtale nærmere om du har behov for det. Se her for kontaktinformasjon til prestene. Vi ønsker å legge til rette for at dåp i Haslum skal bli en god opplevelse for alle. 
 
Hvordan bestille dåp?
All påmelding foregår via Bærum kirkelig fellesråds side. Klikk her for påmeldingsskjema for dåp.
Generelle spørsmål kan rettes til kirketorget. Ta kontak på telefon 67 500 500 eller e-post: kirketorget.baerum@kirken.no


Velkommen til dåp!

Tilbake