Nye fellesskap i Haslum menighet


Har du det travelt, mye som skal ordnes og organsierers, og trenger en ny oase i hverdagen?

Eller kanskje du er mye alene og ønsker å bli kjent med flere?

Ønsker du fellesskap og et sted for å dele livet og troen?

Du er hjertlig velkommen til å bli med i et husfellesskap i Haslum menighet!

I Haslum menighet har vi noe som heter «husfellesskap» som er et mindre fellesskap (ca.5-12 personer) som møtes hjemme hos hverandre en fast dag hver 2 eller 3 uke. Menighetens hovedsamling, søndagens gudstjeneste, gir ikke alltid rom for å sette ord på sin egen tro, og da er det fint å kunne ha et mindre fellesskap man kan dele tro og tvil. I en mindre gruppe er det også lettere å bli kjent og dele hverdagslivets utfordringer og gleder med hverandre.

Merete Steen har vært med i et husfellesskap fra det ble startet opp i Haslum menighet for 35 år siden.  «Vi møtes hjemme hos hverandre en fast dag hver annen uke, møtet varer bare to timer og ikke en hel kveld, svært enkel servering (kunne gjøres klar på 5 min), tre faste «programposter» så alle vet hva som skal skje. Først en runde der alle får ordet og kan dele med gruppa det de har behov for om «hva har skjedd siden sist». Så en økt der vi leser og snakker sammen om en bibeltekst. Og til slutt en felles bønnestund, enten «bare» Fader vår, eller mer, kanskje om noe av det vi har snakket om i starten», forteller hun. «Det er et romslig, tillitsfullt og varmt fellesskap. Der man blir godt kjent og akseptert som den man er og utvikler vennskap».

Mange har også opplevd husfellesskapet som en veldig god støtte i perioder der livet har vært krevende. I ulike faser av livet kan en sånn gruppe være en oase som gir deg mulighet til å roe ned, lytte til andre, kunne snakke om seg selv og sitt uten å bli avbrutt, reflektere over en tekst fra bibelen, dele tanker om egen tro og tvil, bli lyttet til, be sammen.

Vi ønsker å starte opp nye husfellesskapsgrupper i menigheten, og du er hjertelig velkommen!

Lurer du på noe, eller er du interessert i å bli med?

Ta kontakt med husfellesskaps-veteran Merete Steen meresteen@gmail.com eller sogneprest Eva Klokkerud ek837@kirken.no.

 

Tilbake