Møt Haslum menighets nye sogneprest!


Den 19. januar begynte Eva Klokkerud som sogneprest i Haslum. Det har vi gledet oss til! Men hvem er hun og hva tenker hun om Haslum menighet? 

 

Hvorfor hadde du lyst til å jobbe i Haslum menighet?
Haslum er både en levende og aktiv menighet, og en menighet, og ikke minst kirke, med lange tradisjoner. For meg er det en inspirerende blanding, som gir rom for mye godt arbeid, i kirka og menighetshuset, og i lokalsamfunnet menigheten er en del av. Haslum har en stor bredde i aktiviteter, en stor, faglig god og dedikert stab, en vakker kirke, praktisk menighetshus og engasjerte frivillige. Alt dette gjorde at Haslum virker som et godt sted å være prest og et godt sted å være kirke.

Hva gleder du deg mest til å gjøre i og for menigheten når korona-restriksjonene letter?
Selvsagt til å møte store og små som bor her, til å bli kjent med folk på Haslum og i Bærum. Hittil har jeg bare truffet konfirmantene, og det skjedde digitalt. Det blir veldig godt å bli kjent uten skjerm mellom oss. Også skal jeg være med på konfirmantleir i august, det gleder jeg meg veldig til, og det gjørkonfirmantene også, så det håper jeg virkelig at vi får gjennomføre.

Beskriv deg selv med tre ord.
Eva, 44, (opprinnelig) østfolding. Resten kan dere som leser dette kanskje fylle inn når dere har blitt kjent med meg :)

Hva liker du å gjøre på fritiden?
Jeg elsker fritid, selv om jeg også er veldig glad i jobben min, men fritid gir hvile, påfyll og tilhørighet på andre måter. Nå på vinteren kan det være å gå en skitur, eller kveldstur i godt selskap, en god serie, en god bok, eller tid med familie og venner.

Hva slags prest får Haslum menighet i deg?
Dere får en prest som liker å være prest, og som ønsker å være prest for alle som bor i soknet. Å være prest er verdens fineste jobb, og jeg er heldig som får ha en jobb hvor jeg møter mennesker i alle livets faser, lytte, le, gråte, veilede og bygge fellesskap. Jeg er glad i å jobbe med gudstjeneste og liturgi, med involvering av store og små i gudstjenestelivet, slik at gudstjenesten gjenspeiler livet. Jeg er opptatt av helheten av menighetens liv, og er en prest som trives like godt med barn som med eldre, som engasjerer meg like mye for påskedagsgudstjeneste, konfirmantleir, diakonalt arbeid, og mye mer. Og til sist, og kanskje viktigst, jeg ønsker å være en prest som er tilgjengelig  - ta gjerne kontakt.

 

 

Tilbake